Reobertura de Masia CasaJoana i les mesures pel COVID-19

More information

Ruta del Romànic Montserratí

Ruta del Romànic Montserratí

Gaudeix del romànic en una ruta circular i plana d’uns 6 km amb espectaculars vistes de Montserrat. Amb sortida i arribada a l’església de Sant Cristòfol de Castellbell (s. XII), passareu per Sant Jaume de Castellbell (s. XII) i Sant Esteve de Marganell (s. XII), i a tocar de Sant Pere de Vilamarics (s. X) i el monestir de Santa Cecília de Montserrat (s. X).

Hi ha un total de 13 rutes senyalitzades que recorren els punts d'interès romànic a l'interior de la comarca del Bages. Nosaltres us detallem les nostres 5 favorites:

1. Per l'antic terme medieval de Manresa

Dins de l'antiga demarcació de la Manresa medieval, la ciutat monumental ofereix als el visitant la descoberta del Museu Comarcal i la Seu de Manresa. Recorrent el riu Cardener, hi ha els notables monuments de Matadars, Sant Pere de Vallhonesta, els Comdals i el conjunt de Castellet.

2. Vorejant Montserrat

Camí de Manresa a Montserrat pel coll del Bruc, es poden visitar les petites esglésies romàniques de Sant Pere de l'Brunet i la capella de la Mare de Déu de Gràcia, Sant Jaume de Marganell...

3. Montserrat

A més de l'atractiu espiritual de el monestir i el valor paisatgístic de el Parc Natural de la muntanya de Montserrat, el massís atresora l'antic monestir de Santa Cecília de Montserrat i l'antiga ermita de Sant Iscle i Victòria.

4. Sant Benet de Bages

Sant Benet de Bages, una joia de l'romànic català, conserva al claustre capitells d'una gran riquesa escultòrica. Les dependències i espais inclouen vestigis d'època romana, preromànica, romànica, gòtica i d'èpoques posteriors.

5. De al Pla de Bages a Castellnou

En aquesta ruta visitarem Sant Andreu de Castellnou de Bages, el conjunt romànic de planta basilical millor edificat d'aquest estil que es conserva al Bages, les petites capelles de Santa Maria de Claret i Sant Iscle i Santa Victòria de Bages, i la portada romànica de l'mestre Cadell a Sant Pere d'Or.

Font: El camí OLIBA

Vols rebre noves activitats al teu correu?

Subscriu-te al butlletí!

Vallès Occidental

Bages

Punt d'informació

Turística

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies