Reobertura de Masia CasaJoana i les mesures pel COVID-19

More information

La cova de Mura, entre valls i cingleres

La cova de Mura, entre valls i cingleres

Et proposem una lleugera caminada fins a la cova de Mura, una cavitat de 170 metres de profunditat, utilitzada pels humans ja fa 4.000 anys com a lloc d’enterraments col·lectius. Hi trobaràs una gran bellesa de formacions calcàries i cristalls formats durant milions d’anys. L'itinerari surt del Centre d'Interpretació de Mura, és necessàri reservar la visita.

Cal seguir les marques blanques i verdes: SL-C 69 Coves de Mura. Passarem per balmes i en acostar-nos al torrent deixarem el salt de la Blanquera a sota a l'esquerra. Entrarem al llit del torrent d'en Reixac, que discorre sobre roca nua. En sortir de la llera continuarem corriol amunt seguint la vall. Arribarem a una pista forestal: la travessem de recte. Aquest corriol continua amunt. Compte de no arribar al collet de Reixac, si hi arribem hem de recular uns 20 m. Seguiu les indicacions de les fites.

Desfem el camí que ens ha dut a la cova i enfilem cap a la carena, el collet d'en Reixac. El camí voreja els vessants costeruts desproveïts de sòl i vegetació. Continuarem el camí triant sempre els desviaments cap a l'esquerra. Trobarem la font del Cargol, en aquest entorn hi ha un alzinar ben constituït. 

La tornada cap a Mura segueix el corriol fins a arribar a una pista de muntanya i continuarem per travessar la riera de les Nespres. Seguirem caminant fins que arribem al poble.

Font: Bages Turisme

Vols rebre noves activitats al teu correu?

Subscriu-te al butlletí!

Vallès Occidental

Bages

Punt d'informació

Turística

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies